A feleségem a szappanokért, én az autókért rajongok

Nálunk a kézműves szappanoknak nagy szerepe van a mindennapokban. A feleségemet akár már gyűjtőnek is lehet nevezni, hiszen folyamatosan vásárolja az újabbnál újabb szappanokat, a fürdőszobában található szekrényben szinte már semmi hely nincs miattuk. A kézműves szappanok nálunk a levendulától, a csokiig minden illatban megtalálhatók. Számomra felfoghatatlan, hogy hogyan lehet ennyire rajongani a szappanokért. Ezt azonban a feleségemmel nem érzékeltetem, nem akarom elvenni a kedvét, hiszen nekem is van egy szenvedélyem, méghozzá az autók. Ez jóval drágább passzió, mint a szappanok, a feleségem mégsem szól semmit, tiszteletben tartja az én őrültségemet. Tehát az a minimum, hogy én is tiszteletben tartom az övét.

Van egy nagyon jó barátom, Ákos, aki szintén rajong a járgányokért. Együtt szoktuk szerelgetni, nézegetni a kocsikat, hosszú órákat beszélgetni, természetesen az autókról, tehát nagyon jól kijövünk egymással. A szombati napot is együtt töltöttük, az én kocsimat vizsgálgattuk. Végül arra a megállapításra jutottunk, hogy motorolajat kell vásárolnom.

A motorolajra rendkívül nagy szükség van, amennyiben jó állapotban szeretnénk tartani a gépjárművet. A járművek technológiai fejlődésével a motorok még erősebbé és hatékonyabbá váltak, emiatt a motorokban uralkodó középnyomás, valamint a terhelés megnőtt. A motorolaj feladata tulajdonképpen az alkatrészek fémes érintkezésének megakadályozása, így az olajfilmnek rendkívül erősnek kell lennie és meg kell őriznie kivételes teljesítőképességét. Az alkatrészek fémes érintkezése nagy kárt okozhat az autókban, tehát a motorolaj vásárlást nem lehet elnapolni, amint szükségét érezzük, meg kell azt venni.

Ákosnak is ez a véleménye, így egyből ajánlott egy jó, számára már bevált márkát, a Castrolt. A Castrol egy világvezető gyártó, illetve forgalmazó a prémium kenőolajok, kenőzsírok és kapcsolódó szolgáltatások területén. A cég világszerte jelen van az autóipariban, de más iparágakban is mozognak. Székhelyük az Egyesült Királyságban van, azonban közvetlen tevékenységet folytatnak több mint negyven országban. Világszerte megközelítőleg 7 000 alkalmazottat foglalkoztatnak. Én még korábban nem vásároltam a Castroltól, azonban Ákos bizton állítja, hogy nem lehet bennük csalódni. Muszáj bíznom Ákos meglátásában, ugyanis a legutóbb nem hallgattam rá és nagyon rossz állagú motorolajat sikerült választanom.

A castrol olajkereső az olajwebshop.hu internetes oldalon elérhető, így Ákossal ide néztünk fel, innen rendeltük meg a motorolajat. A catrol olajkereső átböngészése után elhatároztuk, hogy a Castrol EDGE LL 5W-30 motorolaj lehet a leginkább megfelelő az én autómba.

A Castrol EDGE LL 5W-30 motorolajról tudni érdemes, hogy képes megakadályozni a kenőfilm leépülését és mérsékelni a súrlódást, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a motor a legjobb teljesítménnyel működjön. A motorolaj megfelel a szűk illesztésekkel gyártott korszerű motorok követelményeinek, segítségével a motor teljesítménye rövid távokon és hosszú utakon is egyaránt kihasználható. Ez a szempont számomra igen fontos, ugyanis az autómban korszerű motor van, még csak két éve vettem.

Az említettek mellett még az is kiemelhető, hogy a motorolajnak köszönhetően a lerakódások mérséklődnek, ezáltal a motor gázreakciója sokkal élénkebbé válik, valamint a kifogástalan teljesítőképesség is biztosított. A Castrol motorolaj tehát csodákra képes, ugyanis még javul a motor hatékonysága is, illetve a legkülönbözőbb üzemi körülmények mellett, széles hőmérsékleti tartományban is kifogástalan védelmet biztosít.

A Castrol EDGE 5W-30 LL nem minden autóhoz megfelelő választás, ugyanis csak azon benzin- és dízelüzemű motorokhoz használható, amelyekhez a gyártó ACEA C3 minősítésű SAE 5W-30 viszkozitási osztályú motorolaj használatát ajánlja. A vásárlás előtt mindenképp meg kell nézni, hogy megfelelő lesz-e ez a motorolaj, vagy sem. Természetesen mi sem bíztuk a véletlenre a dolgot, ugyanis már a keresgélés előtt utánajártunk, hogy milyen viszkozitási osztályú motorolaj használatát ajánlja a gyártó.

Az autós termékek, ahogy már említettem elég költségesek. Nem olcsó egy autót fenntartani, de szerintem érdemes rá szánni, mert a biztonság sokkal fontosabb a takarékosságnál. A Castrol EDGE 5W-30 LL motorolaj minőséginek és megbízhatónak tűnik, ezért, hallgatva Ákosra, bízva a tapasztalatiban, ezt rendeltem meg. A motorolaj ára 12 590 forint, tehát elég sok, azonban ez ilyen helyzetben mellékes. Nem gondolom, hogy érdemes lenne olcsóbbat választani, hogy aztán majd a motor menjen tönkre, aminek a kicserélése jóval költségesebb.

A Castrol terméket nem házhoz rendeltem, ugyanis 20 000 forint alatt fizetni kell a szállításért, ezért inkább az egyik budapesti üzletben veszem át. Budapesten négy üzlete van a vállalatnak, szóval kényelmesen, egyszerűen meg lehet oldani az átvételt, hiszen nem kell nagy utat megtenni, csak ki kell választani a legközelebbi boltot.

A castrol olajkereső olyannyira megtetszett nekünk, hogy végül Ákos is rendelt egy Castrol Syntrans Multivehicle 75w-90 hajtóműolajt. A Castrol Syntrans Multivehicle egy szintetikus hajtóműolaj, amelyet a nagy terhelésű, kézi kapcsolású sebességváltókhoz fejlesztettek ki. Ez a hajtóműolaj megoldja a váltási nehézségeket, a különleges szintetikus alapolajnak és a különlegesen összeállított adalékkombinációnak köszönhetően. A hagyományos hajtóműolajokkal összehasonlítva a Castrol jobb öregedésállósággal és kiváló hidegfolyási tulajdonságokkal rendelkezik.

Az olajwebshop.hu oldaláról megismerhettük a hajtóműolaj összes előnyét, többek között, hogy az alacsonyabb súrlódás csökkenti a váltó üzemi hőmérsékletét, alacsony a habképződési hajlama, valamint hogy a rendkívül magas termikus és oxidációs stabilitás megakadályozza a lerakódásokat és meghosszabbítja a váltó élettartamát. Ákost ezek a jellegzetességek egyből magukkal ragadták, nem bírta ki, hogy ne vásárolja meg a hajtóműolajt. Pedig igazából semmi szüksége nem volt rá, a váltója tökéletesen működik, de egy kis turbó persze sosem árthat.

Én is sokszor jártam már így, mint Ákos, de mostanában próbálok tudatosan vásárolni, kerülni a fölösleges költekezést. Bár az Ákos által megrendelt Castrol Syntrans Multivehicle 75w-90 hajtóműolaj nem került sokba, csak 3 590 forintba, de ez is valami. A kisebb összegek is magasra rúgnak, amennyiben nem figyelünk oda. Velem már fordult elő, hogy a sok kis terméknek köszönhetően, a hónap végére szinte az összes pénzemet az autóra költöttem. Próbáltam Ákost erre figyelmeztetni, de őt nem érdekelte a véleményem, még nem jött erre rá.

Örülök, hogy rátaláltam az olajwebshop.hu internetes oldalra, hiszen rengeteg termék közül lehet választani. A castrol olajkereső is nagyon megtetszett, de remélem, hogy a közeljövőben nem kell semmit vásárolnom. Azonban ha mégis muszáj lesz, ha mindenképp szükség lesz valamire, akkor biztos, hogy erről a weboldalról fogok rendelni. A Gyömrői úti üzletük nagyon közel van a lakásomhoz, tehát egyszerűen és kényelmesen megoldható a megrendelt termék átvétele is.