A szappan webshophoz tárhely is kell

Akkor kezdtem el kísérletezni a szappankészítéssel, amikor itthon voltam a kisfiam születése után. A babának különleges, illatmentes és gyengéd szappanokat vettünk, hogy az ő puha bőrét kíméljük és amikor ezeket a bababarát szappanokat nézegettem, akkor merült fel bennem az ötlet, hogy mi lenne, ha én is kipróbálnám a szappankészítést itthon. Bele is vetettem magam a szappankészítés irodalmába, már ami az interneten megtalálható volt belőle és hamarosan már az első szappanomat főztem itthon. Azóta persze sokat fejlődött a technikám és most már rengeteg illatot és szárított virágot, növényt, bogyókat használok a szappanokba. Eleinte csak magunknak, itthoni használatra csináltam szappanokat, meg néha ajándékba adtam egyet-kettőt, de akkora sikerük volt, hogy elgondolkoztunk a férjemmel egy webshop beindításán.

Minden kezdet nehéz: ismerkedés a webtárhelyekkel és honlapokkal

A szappanok megvannak a webshophoz és folyamatosan tudom őket gyártani itthon, úgyhogy ez nem volt probléma. Amivel viszont megakadtunk egy kicsit, a webshop és a weboldal volt. Hogyan is kell egy ilyet megcsinálni? Elindítani? Keressünk egy programozót, aki segít? Egyáltalán mi az a webtárhely? Rengeteg ehhez hasonló kérdés motoszkált a fejemben, mivel egyáltalán nem konyítok az ilyesmihez. De kitartó munkával és sok olvasással tisztába tettem a dolgokat. Rátaláltam egy honlapra, ahol különböző csomagok közül ki tudtam választani, hogy nekem melyik lenne a megfelelő a vállalkozás beindításához. Azt kell tudni az ilyen cégekről, hogy segítenek a honlap létrehozásában és tárhelyet biztosítanak a webshopnak és az egész honlapnak. Így létre tudjuk hozni az általunk megálmodott weboldalt, olyan megjelenéssel és szövegekkel, amiket mi szeretnénk, de nem kell szerverekkel és szerverszobával vacakolnunk, mert a cégnél biztonságban van minden. Ez nagy könnyebbség, mert el nem tudom képzelni, ahogy szerverszobát építünk itthon.

Hosszas tanakodás után az SSD Four csomag mellett döntöttünk

Miután átbeszéltük, hogy mekkora látogatottságra és hány vevőre számítunk, megállapodtunk a céggel egy SSD Four csomagban, ami 4 GB tárhelyet tartalmaz és ideális az induló webshopok vagy kisvállalkozások számára. Mi induló webshopnak számítunk, ráadásul egy féle terméket árusítunk, a szappant. Úgyhogy egyelőre nem volt szükségünk komolyabb csomagra és nagyobb tárhelyre, de ez változhat idővel, ahogy egyre több vevőnk lesz és bővül a webshopban rendelhető termékek listája is. Az SSD Four csomag naponta nagyjából ezer látogatóra lett kitalálva, ami nekünk még kicsit soknak is tűnik így az elején, szóval biztosan elég lesz.

Nem csak tárhely és honlap van a csomagban, hanem sok extra szolgáltatás is

A tárhelyhez egyéb extrák is kapcsolódnak, mint például a naponta elvégzett automatikus mentés, ami nagyon hasznos lehet egy kis üzemzavar vagy hiba esetén. De a csomagban van még egy olyan könnyített felhasználású program is, amivel nem hozzáértők is néhány kattintással létre tudják hozni a honlapot vagy egy webáruházat. Nekem nagyon hasznosak ezek az egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát felületek, mert én semennyit nem értek az informatikához, mármint a komolyabb, programozás részéhez; csak felhasználói szinten kezelem a számítógépet. De gondolom, ezzel többen is így vannak, ha szükség volt egy ilyen program létrehozására és a tárhelybérlés mellé automatikusan adják. A csomag tartalmaz még egy spam-szűrő szolgáltatást is, amit először mi magunk szabhatunk személyre, hogy mi számat spamnek és mi nem. Miután ezt beállítottuk, a program már magától tudni fogja és automatikusan szűri a beérkező leveleket.

El sem hiszem, hogy elindult a saját webshopom

Ez rengeteg újdonság volt, amikkel mind meg kellett ismerkednem, de elszánt voltam és nagyon akartam ezt a webshopot, plusz sok támogatást és segítséget kaptam a férjemtől és az egész családtól. Sikeresen megbirkóztunk a honlappal és a webshop elindításával is, úgyhogy már érkeztek is be rendelések és bonyodalmak nélkül meg is kapták őket a címzettek. Ahogy olvasgatni szoktam a véleményeket és visszajelzéseket, mindig nagyon jó érzéssel tölt el, hogy sikerül egy kis mosolyt csalnom az arcokra és olyanokhoz jutnak el a szappanjaim, akik már hónapok óta próbálgatják a különböző szappanokat, de eddig nem voltak teljesen elégedettek eggyel sem. Folyamatos fejlesztés alatt van a weboldal és a webshop is, mindig bővítjük a termékkínálatot és igyekszünk szezonális alapanyagokkal dolgozni. De természetesen vannak örök sláger szappanok is, amik egész évben elérhetők. Most gondolkozom egy mini csomag bevezetésén, ami tartalmazna többféle szappan mintát is, így ki tudnának próbálni a vásárlók egyszerre több féle szappant is, de nem kellene megvenniük mindegyiket hozzá.