Az online szappan áruláshoz is kell egy jó tintapatron

Az élet úgy hozta, hogy a barátnőm bioszappan boltjából már online is rendelhetőek a kézműves termékei.

Egy webshop létrehozása nagyon sok plusz munkával jár, elég sokáig is tartott, de sikerült, ezzel az álma, hogy mindenkinek jó minőségű szappant biztosítson, egyre megvalósíthatóbbnak tűnik.

Sokan nem tudják, hogy mennyi kémiai anyag, mesterséges színezés van azokban a szappanokban, tusfürdőkben és kozmetikumokban, amiket nap mint nap használunk.

A bőrünk rengeteg mechanikai hatásnak van kitéve, erre még fokozzuk is a káros anyagokkal való érintkezést.

Nagyon ritkák azok a tusfürdők, amelyekben nincsen semmi mesterséges anyag. Az állagukat is nehézkes elérni ezek nélkül. Éppen ezért kell nagyon odafigyelni, hogy mit is kenünk a bőrünkre, mert ez a testünk első számú védővonala. Megvédi a testet a mechanikai hatásoktól, a napfénytől, a portól és sok kórokozótól is. Ha a bőrünk PH értékét ezekkel a nem természetes krémekkel és tusfürdőkkel felborítjuk, akkor ez a védelmi funkció meg is szűnhet.

Persze nem mérgezőek a tusfürdők, samponok és krémek, nem ennyire rossz a helyzet. Egyszerűen csak annak a híve vagyok, hogy nem kell olyan készítményeket használnunk, amiknél sokkal jobbakat, kevésbé károsakat is lehet venni. Én teljesen a természetes anyagok híve vagyok.

A barátnőm bioszappan boltjában pedig csak ilyen, 100%-ig természetes anyagokból készült szappanokat lehet vásárolni. Nincsenek benne mesterséges illatanyagok és színezékek, nincsen benne szilikon, bőrön át felszívódó kémiai anyagok, csak természetes gyógynövények és olajok.

Nem szabad alábecsülni a természet erejét. A természetben majdnem mindent megtalálni, ami a megfelelő bőrápoláshoz szükséges lehet, csak ismerni kell a gyógynövények hatásait. Ezeket nem csak belsőleg, mondjuk tea formájában lehet hasznosítani, hanem külsőleg is.

Csak néhány teljesen egyszerű példa, ami mindenki számára ismert. Az aloe vera nyugtató, gyógyító hatásáról ismert, használják napégésre, kisebb sebekre, bőrproblémákra is. Gyulladáscsökkentő hatása miatt nagyon közkedvelt.

A másik nagyon népszerű növény a levendula, aminek illata nyugtató hatással bír, görcsoldó és gyulladáscsökkentő és stresszoldó. Ezért szeretjük ezzel illatosítani a szappanokat is.

A másik nagy kedvenc a teafaolaj, ami a bőrproblémák esetén segít, arclemosó szappanokba mi is használni szoktuk.

A bio kozmetikumok, természetes szappanok egyre hódítanak, mert az emberek kezdik felismerni, mennyi méreganyaggal kerülnek kapcsolatba nap mint nap, nem szeretnék még a fürdőszobában is ilyen hatásoknak kitenni a bőrüket.

Sokaknál előfordul például, hogy lemossák a bőr természetes védelmét, vagy a bőrradírokkal mikrosérüléseket okoznak a bőrnek, amik nehezen gyógyulnak. Ezért kell természetes, bőrkímélő megoldásokra váltani.

A barátnőm ezek miatt döntött úgy, hogy szüksége van egy webshopra. A lehetőségeink megváltoztak, olyan rendeletek léptek életbe, amelyek miatt a bolt nem lehet nyitva a rendes nyitvatartási időben. A sokat tervezett webshopot pedig ennél jobb időben meg sem lehetett volna nyitni.

Ahhoz, hogy rendeléseket vegyünk fel, szükség volt persze egy automatikus rendelésfeldolgozó rendszerre, arra, hogy a készletek változását valós időben tudjuk regisztrálni, hogy az instore és az online forgalom egyszerre legyen kezelve, hogy mindenkit megfelelően ki tudjunk szolgálni.

Informatikai és vállalatirányítási területen illetékes barátaink segítettek nekünk abban, hogy ezt az egyébként elég bonyolult rendszert kivitelezzük. És innentől kezdve be is indult az online rendelés. A honlapunkat egy kedves barátnőnk segített áttervezni, így minden készen állt a nagy nyitásra.

Csak éppen arról feledkeztünk el, hogy nem elég, hogy megrendelik a vevők a szappanokat, azokat számlával együtt el is kell juttatnunk hozzájuk. Így szükség volt egy nyomtatóra, rengeteg csomagolóanyagra, borítékokra és a postázási lehetőségekből is alaposan kiműveltük magunkat.

Bevett szokás, hogy a vásárlók az első vásárlás összegéből nyitáskor kedvezményt kapnak. Ez majdnem minden webshopnál így van, így az első pár napban ingyen szállítással, és minden első vásárlónak 5%-os árengedménnyel kedveskedtünk.

Úgy döntöttünk, hogy mivel azt szeretnénk, hogy máskor is nálunk vásároljanak, minden vásárláshoz egy egyszer használható 10%-os kedvezmény kupont csomagoltunk. ezzel akartuk ösztönözni a vevőket, hogy máskor is tőlünk, online vásároljanak.

Az akció sikeres volt, rengeteg megrendelés érkezett, a nyomtatónk nem bírta tintával a sok számla és színes kupon nyomtatását.

Egy elég jó nyomtatót vettünk, de csak akkor derült ki, hogy szinte lehetetlen a hozzá való tintapatron beszerzése, mikor már a másik kifogyott.

Már eleve gondban voltunk azzal is, hogy milyen nyomtatót vegyünk, melyiknek a legjobb a színe, melyikkel lehet a legtöbbet nyomtatni. De végül emellett a tintapatronos mellett tettük le a voksunkat, csak éppen azt felejtettük el megnézni, hogy mennyire könnyű beszerezni hozzá az új patront.

Mivel egy boltban se találtunk, az interneten kezdünk keresgélni és a legnagyobb tintapatron készlettel rendelkező webshopban meg is találtuk, amire nekünk szükségünk volt. Kicsit vicces, hogy egy webshop működtetéséhez a tintapatront egy másik webshopból rendeltük meg.

A nyomtatoalkatresz.hu-ról van egyébként szó, itt sikerült megfelelő tintapatront venni a nyomtatónkhoz.

Ez egy olyan webáruház, ahol szerintem az összes még Magyarországon használt nyomtatóhoz lehet venni patront. Őrülten sok patronjuk van, rengeteg modellhez lehet kapni tintapatront és tonert, vannak lapok, fotópapírok, minden, ami az otthoni, vagy esetünkben a céges nyomtatáshoz kellhet.

Mivel itt szinte mindig van mennyiségi kedvezmény, ezért egyből több patront is rendeltünk, mert így spóroltunk, és mert a patron úgy tűnik, hogy eléggé fogyóeszköz lesz náluk.

Egyébként az oldalon van egy kis összefoglaló is arról, hogy melyik nyomtatófajta miért jó, hogy otthoni vagy esetleg vállalati használatra melyik a legjobb. Sokkal jobban jártunk volna, ha előbb találjuk meg ezt az oldalt, és utána döntünk, de most már mindegy, hiszen valahogy végül csak sikerült megoldanunk a dolgot.

A patronokat kifejezetten hamar ki is szállították innen, aminek nagyon örültünk, mert így nem állt sokáig a rendelések postázása. A számlákat is mellékelni tudtuk, illetve az egyszer használatos kuponok nyomtatásával sem maradtunk el, mindenki megkapta a rendeléséhez a kupont.

Őszintén szólva, mikor az ember egy webshop indításán gondolkozik, fel sem merül benne, hogy valójában mennyi plusz eszköz vásárlásával is jár ez. Nem elég csak a webshopot megvalósítani.Ehhez kellhet egy plusz szerver bérlés, plusz gépek, nyomtató, patronok, borítékok, dobozok és ha sok a megrendelés, akkor egy plusz ember, aki csak ezeket az internetes megrendeléseket készíti össze.

A webshop egy elég komoly beruházás volt a bioszappanokkal foglalkozó üzlet életében, de aki haladni szeretne a korral és igazodni szeretne a változó körülményekhez, vásárlói igényekhez, annak ideje lassan meglépnie ezt.

Mi is megnyitottuk a webshopunkat és nem bántuk meg, még ha egy kicsit döcögős is volt a kezdet. Nehezen indult be, de már gördülékenyen halad, és ha látjuk, hogy fogy a tinta, most már mindig időben rendeljük meg az utánpótlást a nyomtatoalkatresz.hu oldalról.