Szappan, napelem, inverter, és egyéb más érdekességek

Mikor kitaláltam, hogy a szappanfőzés nem csak a hobbim, hanem egy megélhetési forrásom is lesz, még nem gondoltam volna, hogy valóban ekkora a kereslet a kézműves szappanok iránt. Azóta online webshopot is indítottam, és teljesen jól megélek a hobbimból.

Régóta fontolgattam, hogy befektetek valamibe, és mivel fontosnak tartom a környezetvédelmet, mindenképpen valami olyasmit szerettem volna, amivel kevesebb energiát használok, spórolok, de még a bolygónknak is kedvezek vele. Így született meg az ötlet, hogy napelemet szeretnék, és ebben az egyik törzsvásárlóm nyújtotta a legtöbb segítséget.

Ő ugyanis már évek óta megspórolja az összeget, amit az áramért fizetne, ráadásul még a szolgáltató fizet neki, ha nem használja el a termelt energiát. Ő egy nagyon jó, kifizetődő befektetésnek tartja a napelemeket, és bátorított, hogy minél előbb intézzek én is magamnak.

Az a cég, amit ő ajánlott, nagyon szimpatikusnak tűnt már első hallásra is, ám amikor meglátogattam a weboldalukat, egyből tudtam, hogy ha napelemet szeretnék, őket kell megbíznom a munkával. Hogy miért?

Mert rengeteg információ van fenn, bárki tájékozódhat, és részletesen leírják, mi hogy működik, mit hogy csinálnak. Ezáltal nagyobb rálátásunk van a munkafolyamatra, ráadásul az üzletpolitikájuk is teljesen korrekt.

Leinformálható cég referenciával, elég megbízhatónak tűnik. Mivel a legnagyobb gyártókkal állnak kapcsolatban, garantáltan jó minőségű termékekkel tudnak dolgozni, de természetesen meghagyják az ember szabadságát, ha variálni szeretne.

Bár azt pontosan leírják, hogy a napelem inverter ár nem egy olyan dolog, amit ajánlott lefaragni, ugyanis az olcsó termék gyakran alacsony színvonalú, garancia nélküli, és hamar tönkremegy, kárt téve esetlegesen az egész rendszerben.

Felhívtam őket, egyeztettünk egy időpontot, amikor egy kolléga kijött személyesen, hogy kiszámítsa, hova érdemes napelemet szerelni, meg hogy egyáltalán elbírja-e a tető, bár azt mondta, egy ilyen panel 17 kg csupán, de az nem mindegy, hogy hány darabot kell felszerelni. Ez nyilván attól függ, mennyi energiára van szükségem.

Beszerezték a szükséges dolgokat, egy nap alatt beszerelték és beüzemelték az egész napelem rendszert, és még az ügyintézésben is segítettek, ugyanis rengeteg papírmunkával jár egy ilyen beruházás.

Nagyon elégedett vagyok, mind a céggel, mind a napelemekkel, kifogástalanul működnek. Az említett törzsvásárlónak pedig azóta is hálás vagyok, ezt kifejezendő, ajándékcsomagot is adtam neki a kedvenc szappanjaiból.