Kézműves szappanokra költöm a diákmunkával megkeresett pénz egy részét

Ha akarnám, se tudnám tagadni, hogy mennyire odavagyok a kézműves szappanokért. Amúgy is fontos számomra a szépségápolás, és szeretem a minőségi kozmetikumokat, de a szappanokért és a fürdőbombákért egyenesen rajongok. Amíg még nem volt ilyen népszerű a kézműves vonal itthon, mármint a kisvállalkozókat értem ezalatt, addig egy nagyobb márkától vásároltam a természetes eredetű, kézzel készített, állatokon nem tesztelt szappanokat. Azt szerettem, hogy voltak limitált kollekciók is például az ünnepekhez kapcsolódóan, ahol mindenféle aktuális formával, mintával és szebbnél szebb színekben készültek a szappanok. Ami számomra nagyon fontos, hogy a színezékek is természetesek voltak, így nemcsak a “beauty imádó” barátnőimnek, hanem a rokon kisgyerekeknek is szívesen vásároltam ezeket a szappanokat. Aztán történt valami, és azt vettem észre, hogy egyre népszerűbb a kisvállalkozók körében is a szappan- és fürdőbomba készítése, így inkább elkezdtem ezektől a magyar vállalkozóktól rendelni. Általában itt is megtalálhatóak a limitált kollekciók, és gyakran akár személyre szabott kéréssel is fordulhatunk a készítőhöz, ami szerintem igazán jó dolog. A legutóbbi kedvenc vásárlásom az volt, amikor a nővérem kislányának rendeltem egy személyre szabott, kék és lila, csillámos (környezetbarát, lebomló csillám!) fürdőbombát, a kedvenc illatával, az áfonyával. Ilyen meglepetésekre bármikor szívesen költök!

És szerencsére van is miből költenem, ugyanis sikerült megtalálnom azt a munkát, amit az egyetem mellett is kényelmesen be tudok illeszteni a mindennapjaimba. Ebben nagy segítségemre volt az, hogy rátaláltam a Topiwork Iskolaszövetkezetre. Vagyis pontosabban az, hogy a figyelmembe ajánlották a kedves csoporttársaim, akik szintén itt találtak munkát. A Topiwork volt tehát az, ahol a dolog kezdődött. Más diákszövetkezetekkel ugyanis nem jártam szerencsével, pedig nagyon szerettem volna minél hamarabb elhelyezkedni, de nem kínáltak számomra lehetőséget. Ellenben minden nagyon gördülékenyen ment a Topiworknél. Amikor mondták a csoporttársaim, hogy itt biztos hamar találnék munkát, először nem is hittem el, nem akartam hiú reményeket táplálni magamban a sok sikertelenség után. De azért az tetszett, hogy tapasztalatból beszélnek, és kezdett némi remény felcsillanni számomra. Főleg akkor, amikor megtudtam, hogy ennél a diákszövetkezetnél nagyjából mindent el lehet intézni online, szóval vége a sok telefonálgatásnak és személyes megjelenésnek az irodában, ami korábban a heteimet jellemezte… Ez már azért így elég jól hangzott! Amint tudtam, fel is néztem a weboldalra, hogy lássam, “mit tud” ez a híres topiwork.hu. Kifejezetten korrektül összerakott és felhasználóbarát oldal benyomását keltette már első pillantásra is. Ráadásul egyből listázta is az aktuális és a kiemelt álláslehetőségeket a kezdőoldalon, így még nagyon nem is kellett szétnéznem a menüpontok és a kategóriák között. Pedig ott voltak azok is egyből, a keresősáv után – ami szintén elég praktikusnak és egyszerűen használhatónak tűnt. A kategóriák közül legelső látogatásomkor – azóta ez nem tudom, hogy alakult – egyértelműek a műszaki vitte a prímet, azaz itt volt a legtöbb álláslehetőség, de az IT területén, gazdasági, fizikai és az egyéb munkák kategóriájában is bőven volt miből válogatni.

Szóval a Topiworknél egész szép számban találhatunk szabad pozíciókat, főként egyébként a fővárosban és a környékén, de lehetőség van otthonról végezhető munkát is vállalni – ezek általában a gyakornoki pozíciók közül kerülnek ki. Apropó, gyakornoki állások! Ez az egyik kedvenc részem a Topiwork “felhozatalából”, és ezen a ponton szerintem elárulhatom, hogy végül én is a tanulmányaimhoz kapcsolódóan tudtam elhelyezni, azaz egy gyakornoki munkakört pályáztam meg és nyertem el.

Topiwork

Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, és élvezem a cégnél töltött időt. A Topiworkkel pedig tényleg egyszerűbb volt az álláskeresés, valamint a jelentkezési és a kiválasztási folyamat is annál, mint amit valaha is gondoltam. Ha az olvasóim közt akadnak diákok, akik állást keresnek, akkor ez esetben nagyon tudom javasolni nekik a diákszövetkezetet! Ha bizonytalanok vagytok, látogassatok el ti is a weboldalra, és győződjetek meg róla a saját szemetekkel, hogy itt tényleg változatos lehetőségek várnak rátok, korrekt bérezéssel és a tanulmányaitokhoz illeszkedő beosztással, akár részmunkaidőben.