Hamarosan már nem csak a szappanrészleg néz ki jól a fürdőmben

Az egyik kedves barátnőm, Judit kézműves szappanokat készít. Természetesen minidig ellát engem is a csodálatos illatú házi készítésű szappanokkal, így a fürdőszobában mindig csak ezeket használom. A szappantartót is Judittól kaptam, szóval  a fürdő ezen része rendben van, azonban a többi nagyon rossz állapotban van. A lakás többi részét sikerült már felújítanom, azonban a fürdőszobában még mindig minden úgy néz ki, mint amikor megvettem a lakást.

Az utóbbi években egy kis pénzt meg tudtam takarítani. Eldöntöttem, hogy ezt az összeget a fürdő felújítására fogom szánni. Úgy gondolom, hogy ha egyszer belekezdek a felújításba, akkor már megadom a módját, tehát jó minőségű, szép berendezést, burkolatot kell választanom. Sajnos a lakberendezés nem az én terepem, ezért Judittól kértem segítséget, meg akartam tudni, hogy ő honnan meríti mindig azokat a szupertrendi ötleteit. A barátnőm a furdoszobaotletek.hu weboldalt ajánlotta nekem, ahonnan minden lényeges tudnivalót be lehet szerezni, többek között a fürdőszoba csempéről is.

A csempe a fürdőszoba egyik legfontosabb pontja, ugyanis a fal nagy részét befedi. Ezért érdemes jól meggondolni, hogy milyet választok. A jelenlegi csempe rendkívül sötét, kopott és ósdi, szóval valami egészen másra vágyom.

A furdoszobaotletek.hu internetes oldalra a csempe fürdőszoba témáról egy teljes cikket írtak, ami rendkívül sokat segíthet egy renoválás előtt álló tanácstalan egyénnek, mint amilyen én is vagyok.

Kezdetben azt hittem, hogy ha a csempe színét kigondolom és már a nagyján túl is vagyok, de a weboldalnak köszönhetően rájöttem, hogy a szabványméretre, az alakzatra, a mennyiségre, valamint a kopásállóságra is figyelni kell a döntés során.

Megtudtam, hogy mivel az én fürdőm elég tágas, így a nagyméretű csempék passzolnak igazán jól a helyiséghez, valamint bármilyen színt választhatok. Én a föld színeit preferálom, mivel az összes modern, ízléses fürdőszobában a barna árnyalatait véltem felfedezni.

A csempe vásárlása során nyilvánvalóan rendkívül kell figyelni a minőségre: minél sötétebb, vörösebb a csempe vagy padlólap hátulja, annál rosszabb a minősége. Állítólag a tartós burkolatok hátulján a nyers kerámia színét, a világos, fehérbe hajló árnyalatokat kell keresni. Szóval ezeket a színekre fontos figyelni, valamint tartalékcsempét is szükséges vásárolni, az esetleges csőtörések miatt.

A furdoszobaotletek.hu weboldal szerint érdemes fehér csempét választani, mivel a világos burkolat nem kényes, ezáltal a szennyeződések is kevésbé szembetűnők rajta. Mindemellett az is lényeges szempont, hogy a fehér a tisztaság színe is, ezért takarítás után feltűnően ragyogni fog. Továbbá a fehér minden színnel kombinálható, bármilyen dekorcsíkkal feldobható, amelyeket a mai divatnak megfelelően, a padlóra merőlegesen ajánlott felhelyezni a falra. A szájtról olvastam, hogy a világos csempéknek a kopásállósága is nagyobb, mint a sötét színűeké. Ezek az információk meggyőztek engem arról, hogy a fürdőszobámhoz fehér színű burkolatot kell választanom.

A csempe színe, mérete és fajtája tehát már el van döntve. Legelőször ezeket kell beszereznem. A csempe mellett fontos döntés az is, hogy fürdőkádat vagy zuhanykabint vásárolok. Még nem végleges a döntésem, de azt hiszem, hogy a fürdőkád mellett fogok dönteni, ugyanis bár több helyet foglal el, sokkal kényelmesebb, mint a zuhanykabin. Néha szeretem a fáradt végtagjaimat elnyújtani egy kád forró vízben. Erről nem szeretnék lemondani a helyspórolás miatt, főként úgy, hogy igazából nem is kicsi a fürdőm.

Várom már, hogy a tervek ne csak a fejemben legyenek meg, hanem a valóságban is, és végre már ne csak a szappantartó és az illatos kézműves szappan nézzen ki jól a fürdőmben.